Horror Forum
 
HomeFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Serijske ubice

Go down 
AuthorMessage
Filbertiano
-POČETNIK-.
-POČETNIK-.
Filbertiano

Posts : 9
Join date : 2009-07-07

PostSubject: Serijske ubice   Tue Jul 07, 2009 2:26 pm

Među legendama u istoriji ubistava i serijskih ubica kao prvi će se naravno naći Ed Gein.I ako je ubio samo dve osobe,uradio je to na neopisivo brutalan i morbidan način.Ed Gein je bio inspiracija A.Hičkoku za njegov veoma popularni film "Psiho."Gein je rođen 27.8.1906.u Vernon County-u u državi Wiscosin.Da ne pričamo o njegovoj nenormalnoj porodici već da pređemo na njegove zločine.

Ok,malo da vas uvedem u porodičnu priču.Znači,George P.Gein(1873-1940)venčao se sa Auguste Lehrke(1878-1945)7.Jula 1900.i oni su 27.Avgusta 1906.dobili Eda Geina.Ustvari prvo dete je bio Henry G.Gein(1901-1944).George je bio agresivni alkoholičar,koji je zbog alkoholizma često ostajao bez posla.

Dakle,taj gradić Plainfield bio je izuzetno mali sa 680 stanovnika(ne samo po populaciji,već i po veličini),mada danas gradovi u SAD-u imaju i po jednog,a Frye Island,Mayne je 2000.imao 0 građana.

Gein i njegov brat su odbacivali i bojkotovali svog nasilnog oca, choveka bez cilja u zivotu, bash kao shto je to radila i njihova majka Augusta koja je svog muza tretirala kao da i ne postoji. Uprkos njenog dubokog prezira prema svom muzu, njihov klimav brak je ipak opstajao nekako. Razvod tu nije postojao kao opcija zbog dubokih religioznih uverenja njihove porodice. Augusta je vodila njihov mali porodichni "biznis", malu bakalnice, da bi kasnije od tih para kupila farmu sa kucom na obodu drugog gradica, Plainfielda, koji ce postati stalno boravishte porodice Gein.

Znači,Augusta se odselila da joj nepoznati stranci nebi iskvarili sinove,a Plainfield je,razume se,bio vrlo izolovano mesto.Edi je imao samo opciju da ide u školu,mada je i to Augusta blokirala njegovo prijateljstvo ili drugarstvo sa bilo kime.Pored škole,Ed je većinu vremena provodio pevajući crkvene pesme na farmi.Augusta,koja je bila pripadnik Luterijanske crkve i bila fanatično religiozna ispirala je mozgove svojim sinovima svakodnevnim pričama o nemoralnosti ovog sveta ,zlu alkoholizma,i verovanjem da su sve žene na ovom svetu(uključujući i nju samu),izvinite na izrazu,ali to je njen citati,kurve.

Sa 10 godina Ed je doživeo prvi orgazam dok je gledao kako njegovi majka i otac kolju divlju svinju u obližnjoj štali.Kada je Gein ushao u pubertet Augusta je postala josh oshtrija nashavshi ga kako masturbira u kadi punoj vode. Uhvatila ga je za genitalije nazivajuci ih "prokletsvom choveka" (curse of man).

Slabog rasta i pomalo feminiziranog ponashanja mladi Gein je ubrzo postao laka meta za lokalne siledzije. On je postao poznat i po uchestlim tikovima pri govoru, nekoj vrsti nesvesnog kezenja, chak i pri ozbiljnim razgovorima. Drugari iz razreda i nastavnici secaju se i drugih neobichnih Edijevih manira kao shto je bilo povremeno smejanje, kao da se smeje nekoj svojoj lichnoj, samo njemu razumljivoj shali. Uprkos njegovom slabom uklapanju u drushtvo, on je bio savim solidan uchenik u shkoli, a posebno je bio dobar u chitanju.

Smrt članova porodice Posle očeve smrti 1940.Edijev brat Henri je počeo da odbacuje Augustin pogled na svet,da je čak počeo da govori i loše o njoj i da je ogovara u prisustvu zaprepašćenog brata.Marta 1944.braća su se našla u sred požara u šipražju,iza svoje farme.
Back to top Go down
View user profile
Filbertiano
-POČETNIK-.
-POČETNIK-.
Filbertiano

Posts : 9
Join date : 2009-07-07

PostSubject: Re: Serijske ubice   Tue Jul 07, 2009 2:27 pm

Kad je Ed otišao da pozove policiju,rekao je da je izgubio Henrija iz vida,ali ih je onda odveo direktno do bratovljevog leša.Iako je bilo očigledno da Henri ima tešku povredu na glavi,lokalni doktor je zaključio da je umro od gušenja dok se borio sa požarom.Gein je posle toga živeo skroz sam sa majkom.

Godinu dana kasnije,29.Decembra 1945.Augusta je umrla od serije srčanih udara,ostavivši svog ožalošćenog sina samog da živi na izolovanoj farmi.
Back to top Go down
View user profile
Filbertiano
-POČETNIK-.
-POČETNIK-.
Filbertiano

Posts : 9
Join date : 2009-07-07

PostSubject: Re: Serijske ubice   Tue Jul 07, 2009 2:28 pm

Re: Serial killers/Serijske ubice
Filbertiano on Fri 3 Jul 2009 - 16:42

.Drugi deo

Policijska istraga nestanka lokalne prodavačice Bernice Worden 16.Novembra 1957.sumnjala je da je Gein umešan.Kada su otvorili štalu na njegovoj farmi,otkrili su samo prvo u nizu užasnih otkrića te noći:leš Wordenove.Bila je obezglavljena,i visila je naopačke,vezana za članke na rukama i nogama i torzo joj je bio rasečen i otvoren,kao što se to radi sa ulovljenim jelenima u tom kraju.Krvavi posao je odrađen posmrtno,ubijena je iz puške kalibra 22.

Pretresom kuće policija je otkrila odsečene glave koje su koristile kao ukrasi u spavaćoj sobi.Sledeće:ljudsku kožu korišćenu za pravljenje lampi i presvlaka za stolice;lobanje prepravljene u činije za supu;ljudsko srce u šerpi na šporetu;masku za lice napravljenu od pravog ljudskog lica;ogrlicu od ljudskih noktiju;prsluk pravljen od vagina i ženskih grudi ušijenih zajedno;kao i mnoge druge stvari napravljenje od ljudskih delova tela,kao što je kaiš ukrašen bradavicama.

Iznad svega, Geinova najpoznatija kreacija je bila cela odeca napravljena od ljudske koze ukljuchujuci nogavice, ceo torzo (sa grudima) i ukras od shtavljene, kozne maske koja je izgledala doslovce kao skroz mumificirana.
Back to top Go down
View user profile
Filbertiano
-POČETNIK-.
-POČETNIK-.
Filbertiano

Posts : 9
Join date : 2009-07-07

PostSubject: Re: Serijske ubice   Tue Jul 07, 2009 2:55 pm

Gein je kasnije i sam priznao da je imao običaj da otkopava grobove nedavno umrlih žena za koje je mislio da liče na njegovu majku i da je odnosio tela kući,gde je štavio kožu da bi napravio svoju sablasnu kreaciju.Jedan pisac je opisao Geinovo praktikovanje oblačenja štavljene ženske kože kao "bolesni transvestitski ritual."

Gein je takođe učestvovao u jednom obliku nekrofilije,doživljavajući seksualno zadovoljavanje igrajući se sa odsečenim polnim organima leševa.Gein je poricao da je imao seksualne odnose sa telima koja je iskopavao,dodavši:"Smrdela su i suviše jako."

U toku ispitavanja,Gein je priznao da je ubio i Meri Hogan,lokalnu šankericu,koja se vodila kao nestala još od 1954.

Ubrzo nakon majčine smrti,Gein je hteo da promeni pol,ali su i pored toga vođene debate da li je on bio transeksualac.
Back to top Go down
View user profile
Filbertiano
-POČETNIK-.
-POČETNIK-.
Filbertiano

Posts : 9
Join date : 2009-07-07

PostSubject: Re: Serijske ubice   Tue Jul 07, 2009 2:56 pm

Gein je verovatno inspiracija za ubicu "Buffalo Bill" iz "Silence of the Lambs",koji je ubijao ljude i od njihove kože pravio predmete.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content
PostSubject: Re: Serijske ubice   

Back to top Go down
 
Serijske ubice
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Horror Forum  :: Horor Forum :: Horor priče-
Jump to: